Wat doe ik

Werk_Houding-Stappen-zetten

Met minder mensen hetzelfde werk doen. Hoe krijg je dat als bedrijf voor elkaar, zonder dat werknemers fysieke of mentale problemen krijgen? En wat doe ik hieraan?

In de huidige tijd wordt veel van mensen verwacht. Ontwikkelingen gaan snel, er gelden andere waarden in het leven en daardoor is er minder zekerheid. Mensen dienen meer eigen verantwoordelijkheid te nemen. Kortom, medewerkers moeten enorm flexibel zijn en omgaan met een verhoogde werkdruk. Dit kan leiden tot minder gemotiveerde werknemers en een hoger ziekteverzuim.

Wat doe ik

Wat doe ik? In mijn rol als begeleider van samenwerkingsprocessen, versterk ik de band tussen werkgever en werknemer, en tussen de teamleden onderling. Het doel is dat de organisatie SAMEN de doelstellingen zullen halen met een goed functionerend team. Het team voelt zich meer betrokken bij het bedrijf en is beter gemotiveerd, waardoor het verzuim afneemt en de resultaten toenemen.

‘Werk & Houding’ levert maatwerk in coaching, trainingen en workshops. Individueel, maar ook voor teams.