Verbinden

Ik kom bij veel theaters in het hele land. En vaak praat men over zij van de…. En dan wordt de afdeling genoemd waar zij geen goede communicatie mee hebben. Ik mis de verbinding van de mensen die hier werken. Er wordt heel hard en passievol gewerkt aan het neerzetten van een mooie productie. Ieder levert hier een bijdrage aan: techniek, horeca, administratie, marketing, financiën of programmering. En allemaal zorgen zij ervoor dat wij als publiek een fijne avond kunnen hebben. Maar hoe kunnen de mensen achter de coulissen meer in verbinding met elkaar werken?

3 soorten verbinding:

De verbinding met jezelf, de verbinding met de collega’s, maar ook de verbinding met de organisatie. Dit is wat je nodig hebt om een zorgzame organisatie te hebben.

IK – Verbinding met jezelf

Het is van groot belang dat je in harmonie bent met wat je ziet aan de buitenkant en met wat je voelt, de binnenkant. Dat je weet wat je eigen waarden en doelen zijn en wat je motivatie is. Je kent je kwaliteiten en valkuilen. Als je in verbinding bent met jezelf dan ben je authentiek. Dan laat jij jezelf zien zoals je bent, met je sterk ontwikkelde en minder ontwikkelde eigenschappen. Dit maakt kwetsbaar, maar opent ook de verbinding met de ander.

JIJ – Verbinding met je collega’s

Vanuit de verbinding met jezelf, zijn zoals je bent, maak je makkelijker verbinding met je collega’s, maar je verbindt ook beter met andere afdelingen. Des te meer jij laat zien wie je bent, des te meer opening je biedt om samen te werken en goed te communiceren. Je bent meer complementair aan elkaar. Je zoekt meer de hulp van de ander, omdat je weet dat de ander beter is in andere dingen. Als je dit durft te erkennen, ga je meer verbinden. De ander ervaart jou dan als iemand die benaderbaar is en open staat voor feedback en waardering.

WIJ – Verbinding met de organisatie

Naarmate je beter verbinding kunt maken met je collega’s zul je meer verbinding voelen met de gehele organisatie. Een meer ‘wij’ gevoel krijgen en allemaal gaan voor eenzelfde doel, je gasten in het theater gastvrij ontvangen. En met plezier blijven samenwerken. Door jouw expertise ben jij een belangrijke schakel in dat succes. Hier ben je met z’n allen trots op.

Verbinding met anderen heeft twee kanten. Naast de rationele en concrete component is verbinding een gevoel. Gevoelens zijn niet tastbaar, niet concreet en toch spelen ze een bepalende rol. Een voorbeeld: een team maakt nieuwe afspraken over hoe er gewerkt wordt en wie waarvoor verantwoordelijk is. Het is concreet, staat op papier en laat aan duidelijkheid niets te wensen over. Toch is dat niet genoeg. Je wilt dat mensen niet alleen wéten dat ze ergens verantwoordelijk voor zijn, het is belangrijk dat ze dat ook echt vóelen, van binnenuit. Daarom is er in mijn training aandacht voor fysieke, mentale en het emotionele welzijn van de mens. Door middel van MBTI en krachtgerichte coaching krijg je meer inzicht in je kwaliteiten en ontwikkelpunten. Samen verbinden is samen werken vanuit kwaliteit! Dit kun je lang volhouden.