Verbinden

Verbinden

Ik kom bij veel theaters in het hele land. Dan merk ik vaak dat gesproken wordt over ‘zij van de….’ En dan wordt een afdeling genoemd waarmee de betreffende persoon geen goede werkverhouding, geen goede communicatie heeft. Wat ik regelmatig mis, is de verbinding tussen de mensen die op de verschillende afdelingen in het theater werken.  

Er wordt heel hard en met veel passie gewerkt aan het neerzetten van een mooie productie. Ieder levert hier een bijdrage aan: techniek, horeca, administratie, marketing, financiën en programmering.  Allemaal samen zorgen deze mensen ervoor dat het publiek een fijne avond heeft.  

Maar hoe kan het theater bereiken dat de mensen achter de coulissen meer in verbinding met elkaar, met meer plezier en dus duurzamer werken? 

 

Er zijn in de werkomgeving drie soorten verbinding: 

De verbinding met jezelf, met de collega’s en met de organisatie. Een goede verbinding is wat nodig is voor een zorgzame en duurzame organisatie.  

IK – Verbinding met jezelf 

Het is van groot belang dat je in harmonie bent met wat je ziet om je heen, de buitenkant, én met wat je voelt, de binnenkant. Dat je weet wat je eigen waarden en doelen zijn en wat je motivatie is. Dat je je eigen kwaliteiten en valkuilen kent. Als je in verbinding bent met jezelf dan ben je authentiek. Dan laat jij jezelf zien zoals je bent, met je sterk ontwikkelde en minder ontwikkelde eigenschappen. Dit maakt je kwetsbaar, maar opent ook de verbinding met de ander.  

JIJ – Verbinding met je collega’s 

Vanuit de verbinding met jezelf, maak je makkelijker verbinding met je collega’s, ook van andere afdelingen. Hoe meer je laat zien wie je bent, des te meer opening bied je om samen te werken en goed te communiceren. Je bent complementair aan elkaar. Je zoekt de hulp van de ander, omdat je weet dat die ander beter is in bepaalde dingen waar je zelf minder goed in bent. Als je dit durft te erkennen, komt er meer verbinding. De ander ervaart jou als iemand die benaderbaar is en open staat voor feedback en waardering. 

WIJ – Verbinding met de organisatie 

Naarmate je beter verbinding kunt maken met je collega’s, voel je meer verbinding met de gehele organisatie. Er komt een ‘wij’-gevoel, iedereen gaat voor hetzelfde doel: het publiek in het theater gastvrij ontvangen. En zelf met plezier blijven samenwerken. Door jouw expertise ben jij een belangrijke schakel in dat succes. Hier ben je met z’n allen trots op. 

 

Verbinding met anderen heeft twee kanten. Naast de rationele en concrete component is verbinding een gevoel. Gevoelens zijn niet tastbaar, niet concreet en toch spelen ze een bepalende rol.  

Een voorbeeld: een team maakt nieuwe afspraken over hoe er gewerkt wordt en wie waarvoor verantwoordelijk is. Deze afspraken zijn concreet, staan op papier en laten aan duidelijkheid niets te wensen over. Toch is dat niet genoeg. Je wilt dat mensen niet alleen wéten dat ze ergens verantwoordelijk voor zijn, het is belangrijk dat ze dat ook echt vóelen, van binnenuit.  

In mijn training geef ik daarom veel aandacht aan het fysieke, mentale en emotionele welzijn van de mens. Met krachtige instrumenten krijgt iedere medewerker meer inzicht in zijn of haar kwaliteiten en ontwikkelpunten. Zo kan iedere persoon beter samenwerken met de anderen. 

“Samen verbinden is samen werken vanuit kwaliteit!”

“Wie werkt vanuit verbinding, werkt vanuit welbevinden en houdt dit lang vol.”

Verbinden