Te laat, hoezo? Re-integratie voor werknemers

Gisteren was ik druk bezig met het maken van een presentatie over duurzame inzetbaarheid voor theaters. Is het toevallig dat ik op dat moment een telefoontje kreeg van een oude bekende uit het theater, een theatertechnicus, Simon een leuke man, altijd hoog betrokken geweest, altijd bereid om extra dingen te doen voor zijn werk, verhuisd voor zijn werk van Middelburg naar Leeuwarden. Alles om maar in het theater als technicus te kunnen blijven werken. Is dat nu zo verstandig?

Wat was de reden van zijn telefoontje? Simon had 3x een jaarcontract gekregen( dat mocht toen nog) van zijn laatste werkgever. Na de derde keer kon het contract niet meer verlengd worden. Simon is inmiddels 51 jaar en was zeer teleurgesteld in zijn laatste werkgever. Had hij iets niet goed gedaan? Maar dat had hij nooit gehoord. De jonge medewerker die voor hem in de plaats is gekomen heeft hij notabene ingewerkt. Kon hij niet meer goed mee? Nooit iets over gehoord. Werd hij soms te duur? Of te kwetsbaar voor de organisatie? Hij wist het niet. Maar wat er daarna gebeurde vond ik wel erg triest; hij kon zijn huur niet meer betalen, had te weinig inkomsten, hij werd depressief, zodanig dat hij het leven niet meer zag zitten. En hij woont nu op een zolderkamertje. Heeft hij daarvoor al die jaren zo hard gewerkt? En wat moet hij nu op 51 jarige leeftijd? Wie wil hem nog?

Kwaliteiten

Ik ken hem gelukkig goed en heb hem kunnen overtuigen van zijn zeer goede kwaliteiten. Hij is een enorme doorzetter, empathisch, een echte teamplayer, moedig, analytisch, energiek en geïnteresseerd in veel dingen. Hoezo wil niemand hem meer hebben? Hoezo te laat met omscholing of andere scholing? Hij heeft nog veel arbeidzame jaren voor de boeg.

Dit verhaal staat niet op zichzelf. Dit is wat ik veel tegenkom. Maar wat kun je nu zelf doen om flexibeler te blijven in een steeds veranderende maatschappij?

  1. Houd de veranderingen in de markt goed in de gaten, kijk breder.
  2. Kijk of je in kunt spelen op veranderingen.
  3. Wat heb je nodig om mee te blijven doen.
  4. Blijf je scholen, ook op het vlak van persoonlijke ontwikkeling.
  5. Blijf reëel en kijk of je het werk fysiek nog aan kan.

Werkplezier:

Om met plezier te kunnen blijven werken heb je energie nodig. Het allerbelangrijkste daarbij is dat je die dingen doet die niet alleen energie kosten, maar waar je ook energie van krijgt!. Ik help Simon met het gebruiken van zijn kwaliteiten en met het geven van inzicht in zaken waar hij energie van krijgt. Dit is persoonlijke ontwikkeling. Je bent immers nooit te oud om te leren. En weet je wat Simon als oudere werknemer meeneemt?

  1. Veel kennis en ervaring
  2. Hij is loyaal
  3. Hij kent een goede balans tussen privé en werk
  4. Hij is veel minder ziek

“En voor Simon komt vast weer een nieuwe werkgever!”